Känner du att något skaver och kanske har gjort länge?

Du vill förändra men kan inte komma dig för att verkligen göra förändringen? Eller du startar men går ganska snabbt tillbaka till gamla vanor?

Jag vill bara säga att du är inte ensam, förändring är inte enkelt. Det är utmanande att förändra vanor och ändra hur vi tänker. Vi är alla utrustade med en hjärna som agerar utifrån överlevnad och vill förenkla för oss och då är det enklare att behålla de vanor vi redan har.
De vanor vi har triggar också en viss blandning av hormoner och olika signalsubstanser som vi blivit vana vid. Vi är helt enkelt beroende av den mix som pumpas ut i våra kroppar. När vi ska försöka ändra på något så blir det obekvämt, kroppen vill ha sin vanliga dos av hormoner och substanser som den brukar få.
Är vi t ex ofta stressade så har vi mycket kortisol i blodet och ska du ändra på hur du lever och minska stressen så kommer kroppen och knoppen att reagera på den minskade kortisolmängden. Det kan ofta yttra sig som frustration, otålighet, ett sug som inte slutar, lite irritation, kanske t o m huvudvärk m m. Det tar ett tag innan det ger med sig och kroppen har accepterat den nya vanan.

Hur ska vi då tänka och göra för att komma över motståndet?

Jag har arbetat både med mig själv och med andras förändring i allt från att bygga bolag till att bygga hälsa och välmående och jag kan se några viktiga steg.

  1. När det lyckas på ett bra sätt är när man tar förändring i små steg och förbereder sig på ett bra sätt. Koppla nya vanor till vanor du redan har förenklar processen.
  2. Medvetenhet om att en förändringsprocess är två steg framåt och ett tillbaka ibland. Då är det viktigt att se framstegen och fira dem och se bakslagen som ett lärande i förändringsprocessen. Vi behöver se på oss själva med mer kärlek och förståelse.
  3. När man ska förändra sitt välmående, sin energi och sin hälsa är långsiktighet A och O. Att ställa sig viktiga frågor som t ex
    Hur vill du att resten av ditt liv ska se ut? Hur ser den stora bilden ut? Är det inom några speciella områden du vill förändra? Hur vill du känna dig om 10, 20, 30 år?
  4. Sist men absolut inte minst – vem förändrar du för? Om det inte är för din egen skull är det meningslöst. Så ta dig en rejäl funderare, hur vill du ha det, hur vill du känna dig?

Jag kan med rätta säga att jag begått alla misstag man kan tänka sig. Det var inte förrän jag på riktigt satte värde på mig själv och rannsakade mig vad som faktiskt var viktigt på riktigt för mig som jag lyckades hålla fast i min förändringsprocess och börja förändra för att leva på det sätt jag verkligen vill.

Något som fick min motivation att öka ordentligt var när jag på riktigt förstod att på ett år så har vi i princip en ny kropp, över 90% av alla celler byts ut på ett år. Det innebär att på 12 månader kan du förändra otroligt mycket. Den omprogrammering som behövs i våra celler för att allt ska gå så mycket lättare får vi hjälp med av kroppens naturliga uppbyggnads- och läkningsprocess.
Det är ju egentligen helt fantastiskt, eller hur? Vi kan förändra så otroligt mycket på relativt kort tid bara vi har lite tålamod och kärlek med oss själva.

Vill du ha hjälp och inspiration på vägen så har du nu chansen att vara med på min Workshop for Free online – Energy Boost.
Nya datum är den 14/2 och den 28/2 kl 08.00-09.00.
Du får inspiration, verktyg och mina bästa tips för att sätta igång din förändringsresa på dina villlkor.

Anmäl dig här och boka din plats via formuläret på hemsidan.

Varmt välkommen!
Hoppas vi ses, till dess önskar jag dig härliga dagar och att du funderar på hur du vill ha ditt liv framöver.
Du har alltid ett val och det är ditt liv, lev det på dina villkor               liten-röd-fjäril