Är du spirituell? Vad innebär det för dig?

En första tanke kan vara att det handlar om någon religion men det gör det inte, inte för mig i alla fall. Att vara spirituell handlar om att vara själsligt förankrad. Och då kan man undra vad det är eller vad det innebär? För mig är det att känna att jag som människa har en mening, att det finns ett syfte med min existens för att jag är precis den jag är. Att känna sig viktig, inte viktigare än andra och inte på bekostnad av någon annan utan lika värde som alla andra. Jag har en uppgift att fylla med min existens precis som alla andra.

Den andra delen som för mig är kopplat till spiritualitet är att känna kopplingen till hela universum och allt levande, människor, växter och djur. Att allt är delar av en helhet som jag påverkar genom min existens. Om vi alla inser att vi påverkar skeenden och vad som faktiskt händer både nära och globalt skulle vi ta mer ansvar och engagera oss mer. Det blir naturligt att engagera sig både mer och mindre.

Med det menar jag att det som berör yta, ytlighet, visa upp och få andras godkännande inte får någon större betydelse och faller bort utan drama. Medan det som betyder något och som handlar om nära relationer, medmänniskor, medmänsklighet, vår koppling till naturen ökar i betydelse.

När jag skulle starta mitt nya företag var namnet Redesign Your Reality givet men jag ville ha någon symbol som för mig förknippas med spiritualitet, connection och naturen. Det tog inte lång tid så blev det solklart att det skulle bli fjärilen. När jag var liten var fjärilen mitt favoritdjur efter hästar. Speciellt Citronfjärilen och när man läser i Solöga om Citronfjärilen står det, ”en ny dag innebär en ny start. Min gåva till dig är att få en nystart i livet.” Och det kan man ju skriva under på, det är nystart på alla fronter.

Talesättet att en fjärils vingslag på ena sidan jorden kan skapa en orkan på den andra känns precis rätt för vad jag vill göra. Och i Asien förknippas fjärilen med själslig utveckling. Sedan visade det sig finnas ytterligare en koppling som kändes härlig och det är att Vanessa, som min äldsta dotter heter, hennes namn kommer från det latinska ängel och betyder fjäril. Fjärilen har alltid fascinerat med sin transformation från puppa till en graciös fjäril och att den är stark, skör och oändligt vacker i så många färger och skepnader.

I början på året när det diskuterades att fjärilen skulle bli min symbol sändes ett helt program på Vetenskapens värld om hur man genom att titta på fjärilens egenskaper skapar nya typer av material och funktioner. Kändes som ett av de där tecknen som universum levererar när man har tänkt rätt. Alltid lika fascinerande!

Har du upplevt eller tänkt liknande saker, att du får bekräftelse på olika saker när du behöver ta beslut?

Kom gärna med feedback och synpunkter på hemsidan, det tas tacksamt emot!