Har du ditt drömliv? Har du den energi, glädje och lust som du vill ha? Om inte, varför?

Det kan låta aningen provocerande, det är jag medveten om. Men det är alltid dina val som avgör var du befinner dig, hur du mår och vad du gör. Det händer absolut saker och vi hamnar i situationer som vi inte kan göra någonting åt. Det är dock hur du väljer att agera, hur du tänker, vad du fokuserar på som avgör hur du känner dig, ditt mående, din energi.

Det är enkelt att skylla på omständigheter precis som om vi inte har något val. Vi väljer t ex att tillfredsställa andras behov i stället för våra egna. Och då menar jag inte att det händer någon gång då och då utan när det händer allt som oftast. Det är då det till slut blir problem.

Vi väljer ofta det vi är vana vid för det är bekvämt och enkelt trots att det kanske inte ens är bra för oss. Vi sitter fast i mönster som präglat oss på olika sätt i olika perioder i vårt liv. Det kan vara mönster som sitter i sedan barnsben, prägling från vår uppväxt som sätter sina spår i hur vi väljer idag.

Lär man sig mer om hur vi fungerar och varför våra olika system fungerar på detta sätt  kan man avkoda sina och andras reaktioner och beteenden och börja förstå sina mönster. Att bli medveten är det första steget till att faktiskt på riktigt börja välja sin egen väg i livet.

För mig var en av mina aha-upplevelser när jag började lära mig mer om hur hjärnan fungerar. Hur den t ex reagerar fem ggr snabbare på hot än på belöning. Hjärnan är fortfarande på savannen och har uppdraget att hålla oss vid liv och är otroligt vaken på att identifiera hot för vår överlevnad. I dagens samhälle blir det ibland för mycket att hålla koll på och vi blir överhettade av olika saker beroende på vad som är din svaga punkt.

Eftersom hjärnan, hur den styr oss och hur vi agerar är ett av mina specialintressen kommer jag att skriva mer om det framöver. Genom att lära oss mer om hur hjärnan reagerar och styr kan vi ta till oss tankesätt och verktyg för att må bättre på vägen till det liv vi faktiskt vill ha. Vi blir mindre känsliga för hur andra agerar och beter sig när vi kan förstå vad det kan bero på och att det oftast inte har med oss att göra alls. Verkligen så intressant!

Lär dig hitta dina egna individuella nycklar till energi, harmoni, glädje och lust till livet.

Redesign Your Reality

Kom gärna med feedback och synpunkter på hemsidan, det tas tacksamt emot!